ПравдаСветот на работникот

Хавзиу: Немаме магично стапче да ги вратиме избрканите лица на работа

   Време за читање помалку од минута

На прашањето дали трудовиот инспекторат ќе ги испита и санкционира фирмите кои им дале на вработените принудни отказни решенија поради кризата со коронавирусот, првиот човек на државниот инспекторат за труд, Аљајдин Хавзиу, уверува дека ќе се направат контроли, но доколку нема законски прекршувања во прекинот на работниот однос, како што вели, нема основа како да побараат луѓето да бидат вратени на работа.

Повеќе прочитајте на 360stepeni.mk