- Advertisement -
МакедонијаПравда

Школската година ќе почне околу 15 септември, часовите ќе траат по 30 минути

493views

Министерството за образование и наука предлага наставниот час во основно образование да трае 30 минути, а во средно образование – 35 минути – вели заменичката-министерка за образование и наука Елизабета Наумовска во интервјуто за Мета во коешто ги објаснува новите предлози на ова министерство. Сите овие предлози се веќе во завршна фаза и сега за нив треба да се усогласат Комисијата за заразни болести, МОН и Кризниот штаб, по што Владата ќе го има крајниот збор.

Повеќе прочитајте на Нетпрес.мк

Advertisement

Advertisement