Јовевски за Локално: Зошто пет години се отворале институции и се вработувале лица, ако треба да се намали нивната бројка?

Генералните согледувања и оценки на експертите од областа на трудовото право во однос на планот за штедење на Владата се речиси на иста линија со толкувањата на синдикатите.

Професорот Лазар Јовевски во интервју за „Локално“, како особено спорен го посочува обидот да се „изигра“ легислативата и да се суспензираат колективните договори.

Повеќе на Локално