Македонија

ЈСП дополнително ќе ги дезинфицира автобусите и жичарницата поради коронавирусот

   Време за читање помалку од минута

ЈСП Скопје денеска ќе почне со дополнителна (вонредна) дезинфекција на возилата вклучени во јавниот превоз, како и на кабините на Жичарницата, соопштија од јавното претпријатие.

Секој автобус по завршување на смената и утврдената рута, ќе биде дезинфициран со соодветно средство на база на алкохол и Дезинтал 10 осто, односно со распрскување ќе се третира внатрешноста на автобусот, а рачно ќе се дезинфицираат и одделни делови од возилото како ракодржачи и слично, се вели во соопштението на ЈСП, пренесува Република.

Целосниот текст прочитајте го тука