- Advertisement -
Македонија

ЈСП со важно соопштение за сите граѓани

ЈСП со важно соопштение за сите граѓани - Работник
282views

Граѓаните кои први ја набавиле персонализираната картичка „Скопска“ за користење на јавниот превоз пред повеќе од четири години ќе мора да ја променат со нова. ЈСП – Скопје во моментов е во процедура за набавка на нови електронски картички и билети, со тендер што беше распишан до 30 јануари. Новите картички сукцесивно ќе се набавуваат, а со цел да се задоволи потребата од замена на досегашните персонализирани картички.

Рокот на важност на месечните билети за скопскиот јавен превоз изнесува максимум 4 години, така што оние кои набавиле „Скопска“ пред 2016 година ќе треба да набават нова персонализирана картичка што чини 200 денари, пишува Скопје24.

Advertisement

Целсониот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement