ПравдаСветот на работникот

11 здравствени работици од ГОБ „8-ми септември“ заразени од коронавирус

203views

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес конференција истакна дека има 11 случаи на здравствени работници од ГОБ „8-ми септември“ заразени од коронавирус.

Тој додава дека од заразените 1 е доктор, 2 болничари, 7 медицински сестри и уште еден вработен во техничката служба.