Трендафилов за Пендаровски: Уште еднаш докажа дека едно говори во јавност, а друго прави, математиката очигледно му е послаба страна, па затоа 72 му е помалку од 60 часови работна недела

На образложението на претседателот како ССМ не гледаме ама баш никако, навикнавме некако 4 години претседателот едно да кажува јавно,

Прочитај повеќе

На коридорите ќе се работи 72 часа неделно, исто толку ќе се одмора, тоа е смрт за градежните работници!

Со добивањето параф од шефот на државата и со нивно објавување во „Службен весник“, измените на Законот за работни односи

Прочитај повеќе

Законот за работни односи не наведувал експлицитно дека работната недела ќе биде 60 часа, вели Пендаровски

Законот за изменување и дополнување на Законот за работни односи не наведува експилицитно дека 60 часа ќе биде работната недела,

Прочитај повеќе

СПМ: Со потпишувањето на Указите, Пендаровски покажа дека го преставува ДУИ и СДС

Социјалистичката партија на Македонија воопшто не е изненадена од одлуката на Пендаровскi, оценувајќи дека тој не е може и не

Прочитај повеќе

Пендаровски ги потпиша измените на Законот за работни односи кои предвидуваат зголемување на работното време

Претседателот Стево Пендаровски ги потпиша петте закони со кои ќе се забрза работата на коридорите 8 и 10д од страна

Прочитај повеќе

Срамна одлука на Апелациониот суд Скопје на штета на истражувачкото новинарство

Советот на Апелациониот суд Скопје составен од судиите Гордана Ѓорчева, претседател на советот, Суад Алиу и Влатко Самарџиски, членови на

Прочитај повеќе

Левица: КОРПОРАТИВНО РОПСТВО – 60 ЧАСОВНА РАБОТНА НЕДЕЛА (ВИДЕО)

Видео соопштение на Левица: Најголемиот грабеж на 21-от век го спроведува Владата на Република Македонија. Штотуку на шверцерски начин и

Прочитај повеќе

АМПЕВА: НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСПОРИ ЗАКОН КОЈ НЕ ПОСТОИ – „Гласен Текстилец ќе чека да заврши процедурата, па ќе го го оспори пред Уставен суд“

Фејсбук статус на Кристина Ампева, Претседателка на Гласен Текстилец:   Сојуз на синдикати на Македонија (ССМ) според изјавата, сакаат да

Прочитај повеќе

Синдикатот подготвува протести, правда ќе бараат и пред Уставниот суд

Од понеделник ССМ ќе одлучува дали ќе протестираат и ќе ја блокираат Владата со градежна механизација. Синдикатите најавуваат жесток одговор

Прочитај повеќе

Шаќири: Дел од реформата за основно образование е спојување на предметите

Вкупно 15.620 ученици денеска полагаат државна матура, а резултатите за овој испит ќе бидат објавени на 10 јуни од страна

Прочитај повеќе