- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Irl.mk: Хероите од нашето маало: Моника Костовска-инспектор за работнички права од Крива Паланка

148views

Во време на корона кризата, проблемите кои настанаа во економијата се прекршија врз грбот на работниците. Бланко спогодбени откази, намалена плата, прекувремено работење, исплата на плата под минимално дозволената се само дел од проблемите со кои се справуваат работниците во земјава по воведувањето на вонредната состојба.

Advertisement

Моника Митровска Костовска е инспекторка во Државниот инспекторат за труд во Куманово и е надлежна за контрола на работодавците и за почитување на работничките права во целиот Североисточен регион. Таа вели дека за време на корона кризата до неа стасуваат многу жалби од работниците од Североистокот.

Повеќе прочитајте на irl.mk

Advertisement
Advertisement