Бесими: Реформските мерки ќе бидат насочени кон зелена и дигитална транзиција, подобрување на деловното опкружување и намалување на неформалната економија

Министерот за финансии Фатмир Бесими заедно со вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, министерката за образование и наука Мила Царовска,

Прочитај повеќе

Заев: Континуирано работиме на подобрување на економските политики

Континуирано работиме на подобрување на економските политики за зголемување на конкурентноста на деловниот сектор и отворање нови работни места, напиша

Прочитај повеќе

Хоџа: Со усвоената Програма за економски реформи 2021-2023 спроведуваме доследна реализација на структурните реформски политики за долгорочен и одржлив раст

Портпаролот на Владата на Република Северна Македонија Муамет Хоџа на денешната редовна прес-конференција информираше за заклучоците и одлуките донесени на

Прочитај повеќе

Владата ја усвои Програмата за економски реформи 2021-2023

Владата ја усвои тригодишната стратегија за структурни реформи – Програма на економски реформи (ПЕР) 2021-2023, соопшти Министерството за финансии. Програмата,

Прочитај повеќе