Замрзнувањето на цените завршува, ќе се ограничува маржата за основните производи

Наместо замрзнување на цените кај основните животни производи, од наредниот месец најверојатно ќе се ограничи маржата на трговците, најави денес

Прочитај повеќе

Петрески: Преземаме краткорочни мерки кои скапо ги плаќаме, а не го решаваме проблемот

Околу темата на замрзнување на цената на одредени прозиводи, ние забележуваме дека настана еден вид на паника кога поради растот

Прочитај повеќе

Ќе има ли дополнително замрзнување на цените на производите?

Статистика пресмета енормен раст на цените на основните производи и услуги. За една година маслото поскапело за 25%, лебот и

Прочитај повеќе

Граѓаните на 191 да пријават ако има зголемување на „замрзнатите„ цени

На бесплатниот телефонски број 191 на Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) граѓаните можат да пријават случај на драстично зголемени цени на

Прочитај повеќе

Бектеши не исклучува замрзнување на цените на основните производи ако има нарушувања на пазарот

Министерот за економија Крешник Бектеши смета дека не се задоцнети евентуалните активности за замрзнување на цените на основните производи и

Прочитај повеќе