ЗНМ: ОЈО Скопје назначи јавен обвинител за контакт за предмети поврзани со безбедноста на новинарите

Гаврил Бубевски основниот јавен обвинител на ОЈО Скопје ја назначи Искра Хаџи Василева јавната обвинителка од истата институција како лице

Прочитај повеќе

Презентација на студија за ставови и перцепции на новинарите за транспарентноста на правосудството

Здружението на новинари на Македонија денеска организира јавна презентација на националната студија „Ставови и перцепции на новинарите за транспарентноста на

Прочитај повеќе

Заложби за подобрување на состојбата во новинарството од институциите има, но колку тие ЌЕ се реализираат?

Бобан Илијевски Неодамна, Генералниот секретар на Европската федерација на новинари Рикардо Гутиерез во изјава за Работник рече дека Македонија нема

Прочитај повеќе

ЗНМ за Работник: Преку Фондот за слободни медиуми ќе се зголеми и стандардот на новинарите и медиумските работници

Бобан Илијевски Неодамна од Здружението на новинари на Македонија – ЗНМ реагираа на постапката на градот Скопје за рекламирање во

Прочитај повеќе

Високата претставничка на ОБСЕ за слобода на медиумите г-ѓа Тереза Рибеиро се сретна со новинарските организации

Во рамки на официјалната посета на Високата претставничка на ОБСЕ за слобода на медиумите г-ѓа Тереза Рибеиро се сретна со претставници на

Прочитај повеќе

ЗНМ реагира на постапката на град Скопје: рекламирање со јавни пари е забрането

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) алармира за постапката на градот Скопје, кој преку јавна набавка планира да инвестира средства

Прочитај повеќе

ЗНМ: Осуда за заканите и навредите кон новинарката Иљоска

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ги осудува заканите и навредите од страна на вработени во „Комунална хигиена“ – Скопје

Прочитај повеќе

ЗНМ: Малтретирани новинари од страна на службеници во Комунална хигиена – МВР итно да реагира

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) ја осудува постапката на службеници од секторот за односи со јавност и од обезбедувањето

Прочитај повеќе

ЗНМ и СЕММ го осудуваат грубиот и омаловажувачки однос на Апасиев кон новинарите

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудуваат непристојниот и груб

Прочитај повеќе

ЗНМ бара итна реакција за смртната закана упатена кон новинарот Фуркан Салиу

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) бара итна реакција за експлицитната смртна закана упатена кон новинарот на ТВ Клан, Фуркан

Прочитај повеќе