ЛЕВИЦА: ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ СТАЖ НА СУДИИТЕ И ЈАВНИТЕ ОБВИНИТЕЛИ

Во тек е предлог за измени на Законот за работни односи во скратена постапка со европско знаменце само за судиите

Прочитај повеќе

ЛЕВИЦА: БЕСИМИ СО РЕБАЛАНСОТ ПРОЕКТИРА 7% ИНФЛАЦИЈА КОЈА ВЕЌЕ ДОСТИГНА 12%

Министерствата на Владата за време на економска и енергетска криза, непосредно пред прехранбена криза која се најавува за следната зима,

Прочитај повеќе

Левица: Новите поскапувања на прехранбените продукти го префрлаат товарот на кризата врз најсиромашните слоеви на Републиката

Анти-кризните мерки, кои само ја ублажија економската криза во Македонија, од утре престануваат да важат. Цените на основните прехранбени продукти,

Прочитај повеќе

„Шест часовно работно време за сите работници, а не само за органите на државната управа“

Комплетниот систем на заштита на работничките права е функционален само на хартија, а во пракса сведоци сме на секојдневни пријави

Прочитај повеќе

Левица: Мнозинството пратеници не се откажуваат од своите привилегии во услови на криза

Во последниве шест месеци, Собранието на Република Македонија исплатило околу 6 милиони денари за патни трошоци и близу 600.000 денари

Прочитај повеќе

Левица: Пратениците денес да го изгласаат предлогот за намалување на времетраењето на договорите на определено време

На дневен ред на денешната седница во Собранието е ставен Предлогот на законот за изменување на Законот за работните односи,

Прочитај повеќе

Левица: МТСП со наредба да не се исплати плата на негувателките во градинките

Соопштение на Левица: Во време кога штрајкот на просветните работници е ставен во мирување, Владата одлучи на негoвателките во градинките

Прочитај повеќе

Прес-конференција на Левица: Нека ни е честит Први мај, денот на трудот!

– прес-конференција на портпаролот Амар Мециновиќ и координаторот на Социјалниот сектор – Катерина Јовановска Пред повеќе од еден век, на

Прочитај повеќе

Левица за Работник: Наши идни чекори се слободен викенд за сите работници и законски износ на плата за секое работно место

Бобан Илијевски Деновите од викенд да бидат слободни, апанажа за работниците, патните трошоци и осигурувањето до и од работното место

Прочитај повеќе

ВИДЕО| Левица: Просветарите со нивната борба и сега држат час!

Веќе втора седмица трае штрајкот на воспитно-образовните установи. Место редовните часови, наставниците се принудени да одржуваат час по борба за

Прочитај повеќе