Тренчевска: Формализирањето на неформалната работа придонесува за подобри услови за работа и поголема социјална сигурност на граѓаните

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска оствари билатерална средба со  Амбасадорката на Република Германија во Северна Македонија,  Н.Е

Прочитај повеќе

Тренчевска: Развојот на локалните социјални услуги ги обединува сите чинители во градењето на заедницата

Поддршка за развој на одржливи и квалитетни социјални услуги во локалните заедници според потребите на граѓаните и размена на искуства

Прочитај повеќе

„Преку младински политики и мерки инвестираме во младите во склад со нивните потреби и визија за развој на државата“

Заменик претседателот на Владата на РСМ, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и министерката

Прочитај повеќе

Шахпаска: Новиот системски Закон за работни односи ќе одговори на денешните предизвици во областа на трудот

Работа од дома, работа од далечина, договорите на определено време, колективното договарање, работното време, новиот концепт на породилното отсуство се

Прочитај повеќе

Министерката Шахпаска на Форум на политики за рурален развој: Преку политики и мерки ја менуваме улогата на руралната жена и придонесуваме за руралниот развој

„Наша заложба како Министерството за труд и социјална политика е преку креирање на законски решенија, како Законот за родова еднаквост,

Прочитај повеќе

Министерката Шахпаска: Им честитам на згрижувачките семејства кои со многу љубов, топлина и поддршка се грижат за своите згрижени деца

„За едно дете расте среќно, задоволно, исполнето и за да напредува натаму во животот, неопходна му е поддршката која што

Прочитај повеќе

Бришење на долгови кон јавни институции за ранливите категории на граѓани и зачувување на работните места преку поддршка на компаниите се дел од петтиот пакет економски мерки

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска во емисијата Студио 10 на ТВ 24, зборуваше  за  новото  законско решение,

Прочитај повеќе

Шахпаска: Во градинките се регистрирани 14 нови случаи на Ковид 19 кај деца и 34 вработени

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска посочи дека епидемиолошката состојба во детските градинки е стабилна. Истовремено, таа вели

Прочитај повеќе

Шахпаска: Отписот на долговите за камати, ќе биде голема придобивка за граѓаните

Министерка за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска  во гостувањето во емисијата „Ја сакам Македонија“ ги објасни придобивките на новиот

Прочитај повеќе

Шахпаска: Да се бори за своите права, да бара заштита на правата, може само оној кој е добро информиран и добро запознаен со своите права

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска учествуваше на прес-конференцијата организирана од страна на Меѓународната организација на трудот

Прочитај повеќе