Министерството за економија ги додели Наградите за најдобрите општествено одговорни практики на македонските претпријатија во 2021 година

Министерството за економија денеска по 13-ти пат ги додели Наградите за најдобрите општествено одговорни практики на македонските претпријатија во 2021

Прочитај повеќе

Бектеши: 2022-ра ќе биде година на економско заздравување и забрзување на растот преку инвестиции

Буџетот на Министерството за економија за 2022 година е предвидено да изнесува 1,24 милијарди денари од кои 151 милиони денари

Прочитај повеќе

Завршија преговорите за добивање на печатите „Safe travels, вели Бектеши

Министерството за економија веќе ги заврши сите преговори за добивање на печатите „Safe travels“ кои се вид потврда дека нашите

Прочитај повеќе

Бектеши: Министерството за економија со 2 милиони денари финасиски ќе ги поддржи здруженија на потрошувачи за мерки за заштита на потрошувачките права

Министерството за економија го објави јавниот повик за доделување на финансиски средства за реализација на проект на здруженијата на потрошувачите. 

Прочитај повеќе

Бектеши: Компаниите да аплицираат за мерките објавени од Министерството за економија

Поддршката за бизнис заедницата ќе продолжи, заинтересираните компании да аплицираат и да ги искористат мерките кои се објавени од Министерството за економија,

Прочитај повеќе

Бектеши: За првиот дел од годинава предвидени 15 милиони денари за субвенциониран годишен одмор

За вработените граѓани со ниски приходи и годинава се предвидени средства за субвенциониран годишен одмор во програмите на Министерството за

Прочитај повеќе

Утре краен рок за искористување на ваучерите за домашен туризам

Крајниот рок за искористување на ваучерите за туризам е 15 декември 2020 година, соопшти Министерството за економија. Од таму информираат

Прочитај повеќе

НУК: Рестораните за свадби се ставени во поповолна положба во однос на другите угостителски објекти

Во однос на тврдењата на Независната Угостителска Комора во нивното соопштение објавено пред три дена дека за работа во Недела

Прочитај повеќе

Од следната недела огласи за мерките од четвртиот пакет кои се во надлежност на Министерството за економија

На почетокот на следната недела ќе бидат објавени мерките од четвртиот антикризен пакет што се во надлежност на Министерството за

Прочитај повеќе