Дополнување на одредбите за градежните работници…- Кои се новините во новиот Закон за безбедност и здравје при работа?

Бобан Илијевски Изготвувањето на новиот Закон за безбедност и здравје е се‘ уште во тек, бидејќи има уште одредби кои

Прочитај повеќе

Јованка Тренчевска ја презеде функцијата министер за труд и социјална политика

Во Министерството за труд и социјална политика денеска се изврши примопредавање на функцијата министер за труд и социјална политика. Новоименуваната

Прочитај повеќе

Министерство за труд и социјална политика вработува 10 државни службеници

Министерството за труд и социјална политика објави оглас за вработување на 10 државни службеници. Се бара раководител на Одделение за

Прочитај повеќе

„Обединети Работници“ со Барање за измена на Законот за работни односи: К-15 за сите вработени во јавниот и приватниот сектор

Би сакале да ве известиме дека Движењето за социјална правда „Обединети работници“, како претставник на работниците во Република Македонија, поднесе

Прочитај повеќе

Шахпаска: 120 илјади работници во прииватниот сектор ќе добиваат поголеми плати

Бобан Илијевски 50,6 милијарди денари ќе изнесува буџетот на Министерството за труд и социјална политика за 2022 година. Овие средства,

Прочитај повеќе

Градежните работници бараат бенефициран стаж: „Потребен е само потпис од Министерот“

Бобан Илијевски Министерството за труд и социјална политика ќе спроведе целосна ревизија на работните места со бенефициран стаж и ќе

Прочитај повеќе

Портокалов метео аларм денеска и утре, да се почитуваат мерките за заштита од топлотниот бран

 Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негувателите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа,

Прочитај повеќе

Шахпаска: Инвестирањето во силни и прилагодливи системи за БЗР, кои ќе одговорат на евентуалните предизвици по здравјето и безбедноста на работните места е од суштинско значење

По повод одбележувањето на 28 април – Светскиот ден за безбедност и здравје при работа, Министерството за труд и социјална

Прочитај повеќе

Како ќе успеат постарите од 55 години да најдат работа во ера на дигитализацијa?

Последните статистики на Агенцијата за вработувања за јануари, февруари и март 2021 година покажуваат дека има зголемување на невработеноста кај

Прочитај повеќе

Новиот Закон за безбедност и здравје при работа се очекува до крајот на годинава

Законот за безбедност и здравје при работа е донесен во 2007 година и оттогаш се направени низа истражувања кои покажуваат

Прочитај повеќе