- Advertisement -

archiveминистерство

ЕкономијаМакедонијаНовости

Бесими – Светска банка: Поздравен Планот за забрзан економски раст

Планот за забрзан економски раст чија цел е зголемување на економскиот раст, значително зголемување на јавните инвестиции, но и силно...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Бесими: Високиот ранг на Индексот за активна транспарентност е потврда за заложбите за унапредување на фискалната транспарентност

Високото рангирање на Министерството за финансии помеѓу државните институции според Индексот за активна транспарентност за 2021 година, е потврда за...
НовостиПравдаСветот на работникот

НУК: Филипче да се извини и МЗ да овозможи рамноправно вакцинирање на сите угостители и угостителски работници

Соопштението на Независната угостителска комора ви го пренесуваме интегрално: ЖАЛНО, СРАМОТА И БЕЗОБРАЗНО Е ДОКОЛКУ НАВИСТИНА ТРЕБА ДА ДОЗНАВАМЕ ОД...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Бесими: Инвестициите во развојот на човечкиот капитал се од исклучителна важност за напредокот на економијата

Инвестициите во развојот на човечкиот капитал се од исклучителна важност за напредокот на државата, а особено во секторите образование, здравство...
НовостиПравдаСветот на работникот

Шахпаска: Реинтеграција на ранливите повратници во заедницата е прашање на кое Министерството со поддршка на ЕПИ, УНДП и Светска банка подготвено ќе одговори

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска  на денешната средба  со претставничките на Институтот за европски политики(ЕПИ) разговараше  за...
1 2 3 47
Page 1 of 47