archiveминистерство

МакедонијаСиндикат

Поголеми јунски плати во градинките ќе овозможи новиот колективен договор за заштита на деца

Поголеми плати за вработените во детските градиники ќе овозожи новиот колективен договор потпишан од страна на Самостојниот синдикат за образование,...
ЕкономијаМакедонија

Се зајакнува родовата еднаквост во земјоделството, потпишан Меморандум со US Women

Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство потпиша Меморандум на соработка со Телото на Обединетите нации за родова еднаквост и зајакнување на...
ЕкономијаМакедонија

До 30 јуни е продолжен јавниот повик за изразување на интерес за работа на доктори на медицина во примарна здравствена заштита (ПЗЗ) во здравствен дом

Министерство за здравство информира дека јавниот повик за изразување на интерес за работа на доктори на медицина во примарна здравствена...
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на Клинички Центар е задоволен од ставовоите на Лекарската Комора за утврдување на основната плата на лекарите

Од Самостојниот Синдикат на клинички центар - ССКЦ истакнуват дека поради одредени нејаснотии во јавноста за несогласувањата (не конфликт) помеѓу...
1 11 12 13 14 15 16
Page 13 of 16