Прв регионален младински саем за вработување

На саемот, како што соопшти Национален младински совет на Македонија, ќе се претстават повеќе од 30 компании кои делуваат во

Прочитај повеќе

Младите до 23 години можат да аплицираат за младински додаток од 3.000 денари

Младите лица до 23 години од денеска можат да аплицираат за младински додаток од 3.000 денари, во центрите на вработување.

Прочитај повеќе

Царовска: Стартува младинскиот додаток, по 3000 денари месечно за вработени во производство до 23 години

Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, заедно со дополнителната заменичка министерка за труд и социјална

Прочитај повеќе

Донесен Законот за младински додаток и поддршка

Собранието вечерва го донесе Законот за младински додаток по скратена постапка, кој предвидува на млади до 23 години по завршување

Прочитај повеќе

МОФ ќе презентира две истражувања за студентскиот стандард

Младинскиот образовен форум (МОФ) денеска ќе промовира две истражувања за студентскиот стандард: „Анализа на јавни набавки во студентските домови” и  „Крпен студентски

Прочитај повеќе

Додаток на платата во висина од 3000 денари ќе добиваат младите до 23 години што се сега, или ќе бидат, вработени во производствениот сектор

Младинскиот додаток во висина од 3.000 денари месечно ќе им се исплаќа на млади вработени лица до 23 години со

Прочитај повеќе

Секцијата на млади на ССМ стана полноправна членка на Младинскиот Совет на Македонија

На 12.5.2019 година, по низа консултациски процеси, Секцијата на млади на Сојузот на синдикати на Македонија стана полноправна членка на

Прочитај повеќе