Во мобилната телефонија 1 941 352 претплатници, 425.646 фиксни линии

Бројот на активни претплатници во мобилна телефонија во четвртиот квартал лани изнесувал 1.941.352. Од нив резиденцијални припејд претплатници се 780.098,

Прочитај повеќе

Македонски Телеком одбележува 25 години мобилна телефонија во Македонија

Од првото АЛО до најновите генерации на технологии Кога на 14 октомври 1996 година, во Македонија беше воведена 2G технологијата и

Прочитај повеќе