Крајната цел на МОБИНГОТ е работникот да даде самиот отказ од работа

Автор: Бобан Илијевски Тема на којашто треба постојано да се зборува, според мене, е МОБИНГОТ. Голем дел од работниците во

Прочитај повеќе

Шеќеринска вршела мобинг врз вработените во Министерството за одбрана

До Левица се обратија вработени од Министерството за одбрана, кои биле жртви на мобинг од поранешната министерка Радмила Шеќеринска. На

Прочитај повеќе

Кој го докажува постоењето на дискриминација или мобинг во случај на спор?

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО   Тема: Кој го докажува постоењето на дискриминација или мобинг во случај на спор?

Прочитај повеќе

Ново законско решение за мобинг – побезбедно пријавување за вознемирување на работното место

Министерството за труд и социјална политика во моментот работи на измени и дополнување на Законот за заштита од вознемирување на

Прочитај повеќе

(ВИДЕО ИНТЕРВЈУ) Адвокатот Димитријевиќ објаснува како може да се докаже мобингот (Втор дел)

Бобан Илијевски Во вториот дел од интервјуто со адвокатот Александар Димитријевиќ, тој зборува за тоа како може да се докаже

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Вознемирување на работно место – МОБИНГ

Рубрика трудово и социјално право Тема: Вознемирување на работно место – МОБИНГ Конфликтите на работното место не се непозната појава.

Прочитај повеќе

Постапка за заштита од вознемирување на работното место (мобинг)

Постапка за заштита од вознемирување на работното место (мобинг) Вработениот или лицето ангажирано со договор кое учествува во работата кај

Прочитај повеќе

Јовевски: Работниците се соочуваат со предизвици и искушенија, власта врши мобинг, притисоци и дели откази, лошите политики на власта оставија илјадници граѓани на улица

„Македонија за сите“ е визија да создадеме место каде сите ќе живееме достоинствено и среќно. Ние како граѓани на оваа

Прочитај повеќе

Мажите почесто пријавуваат мобинг отколку жените

Од Основниот граѓански суд Скопје наведуваат дека од донесувањето на Законот за мобинг до 15 април годинава примени и оформени

Прочитај повеќе

Мажите почесто пријавуваат мобинг отколку жените

Можноста за пријавување на вознемирување и насилство на работното место, познато како мобинг, кој преку својот електронски систем ја нуди

Прочитај повеќе