Еснафските новинарски и медиумски организации се против легализирање на медиумската корупција преку враќање на кампањите во медиумите

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и

Прочитај повеќе

ССНМ, ЗНМ и СЕММ се приклучуваат кон ставот на Европската Федерација на новинари во однос на руските медиуми

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Совет за етика во медиумите на Македонија/The Council of Media Ethics и Здружение

Прочитај повеќе

ССНМ, ЗНМ и СЕММ побарале подобри услови за работа на медиумските работници од Владата

На иницијатива на претставниците на секцијата на сниматели при ЗНМ и фоторепортерите, денеска се одржа средба со Генералниот секретар на

Прочитај повеќе

СЕММ бара професионално известување од медиумите за несреќата во Тетово

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) повикува на професионално известување од медиумите за пожарот во модуларната болница во

Прочитај повеќе

Медиумите и пандемијата: Саморегулацијата на медиумите да добие силна поддршка

Советот за етика во медиумите (СЕММ), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, денеска организираа настан за медиумската саморегулација

Прочитај повеќе

Онлајн дебата „Медиумска саморегулација – што донесе пандемијата?”

Советот за етика во медиумите (СЕММ), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, денеска ќе одржи оналјан настан на

Прочитај повеќе

„Не ни треба реприза со платените јавни кампањи во медиумите“

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и

Прочитај повеќе

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ: Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и

Прочитај повеќе

ЗНМ, ССНМ, СЕММ и МИМ: Јавните кампањи во медиумите треба да се бесплатни

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и

Прочитај повеќе

Неприфатлива е промената на членот 102 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги!

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и

Прочитај повеќе