Поднесен предлог за отворање стечајна постапка за ДГ Бетон АД Скопје

Друштвото за градежништво Бетон АД Скопје  четврти месец нема исплатено плата на вработените, а сметката му е затворена односно блокирана

Прочитај повеќе

МАКЕДОНСКИ ПОШТИ БЕЗ ПАРИ: Над 2.000 вработени останаа без плати, директорот со молби да не се организира штрајк?!

Македонски пошти се без плати, ова за КУРИР го сведочи вработен во институцијата кој вели дека директорот ги оставил втора

Прочитај повеќе

Папулев: Македонските сезонски работници ќе имаат можност да заминат на работа и во Австрија за австриски плати

Бобан Илијевски Голем дел од македонските работници ја искористија соработката на Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија и Синдикатот

Прочитај повеќе

Синдикатот во Водовод против отпуштањата

Со протести и блокади на илинденска доколку градоначалничката Арсовска не седне на маса да разговара и да ги продолжи договорите

Прочитај повеќе

Откажани 1,000 летови поради штрајкот на контролорите на летови

Повеќе од 1.000 летови се откажани денес, во пресрет на штрајкот на француската контрола на летање во петокот, поништувајќи ги

Прочитај повеќе

Синдикатот подготвен да влезе во штрајк, Администрацијата на Бајден се надева дека ќе се изнајде решение

Еден од првите синдикати кои за малку ќе постигнеше договор со товарните железници во САД е „назад на нула“ откако

Прочитај повеќе

Договор на Луфтханза со пилотите, десет месеци мир за патниците

Договорот на Луфтханза со пилотите треба да обезбеди 10 месеци мир во синдикатот, а на патниците стабилен распоред на летови.

Прочитај повеќе

Во САД се подготвува еден од најголемите штрајкови во историјата на земјата

Во текот на изминатата година, новите работнички движења во моќните корпорации како Старбакс и Амазон го привлекоа вниманието на јавоста

Прочитај повеќе

Луфтханза денеска ќе откаже 800 летови поради штрајкот на пилотите

Синдикатот вчера соопшти дека преговорите за платите пропаднале и дека пилотите на Луфтханза ќе одржат 24-часовен штрајк, почнувајќи веднаш по

Прочитај повеќе

Старбакс се одмаздува на синдикалните претставници? Ја отпуштиле од работа бидејќи доцнела помалку од пет минути

Компанијата Старбакс веќе подолго време се соочува со предизвици, но не со деловните активности во постпандемискиот период или со приходи,

Прочитај повеќе