Ексклузивно – Беловски: Крајни корисници на буџетските средства да бидат вработените во медиумите

Новинарите и медиумските работници се клучна алка за одржување и мониторирање на демократијата насекаде низ светот. Тие исто така се

Прочитај повеќе

Битиќи: Пратениците треба да си ја работат својата работа како сите други во државата

Петтиот пакет економски мерки за справување со последиците од ковид кризата е донесен за граѓаните и тоа што треба да

Прочитај повеќе

Лозарите ќе ја добијат помошта од државата до крајот на годината

Собранието го изгласа Законот со кој се овозможува дополнителна поддршка за лозарите кои го предале своето грозје кај регистрирани винарски

Прочитај повеќе

Стартува антикризната мерка за плати, дефинирани условите и санкциите

Стартува реализацијата на четвртиот пакет антикризни мерки, откако беа изгласани законите со кои фирмите со загуби поради ковид пандемијата повторно

Прочитај повеќе