archiveСОНК

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(Видео) Неделков: Синдикати и порано се креирале поради некоја цел, но потоа згаснувале

Бобан Илијевски Зголемувањето на платите во високото образование е под знак прашалник, поради настанатите повразни со формирање на новиот синдикат...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Најдено решение за исплата на договореното зголемување на платите на јавните универзитети

Зголемувањето на платите во високото образование за 10 отсто од 1 јануари годинава што го договорија Министерството за образование и...
МакедонијаСиндикат

МОН: Исплатата на 10% повисоки плати во високото образование мора да биде по законски прописи

Откако синдикатите реагираа на дописите од ректоратите за формирањето на нов синдикат за да може да се исплатат 10% повисоки плати, окарактеризирајќи...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

СОНК, СКРМ и Министерството за култура го потпишаа колективниот договор

Бобан Илијевски Министерството за култура, Самостојниот синдикат за образование, наука и култура - СОНК и синдикатот на културата на Република...
1 2 3 4 9
Page 2 of 9