Неопходен е ефикасен социјален дијалог за унапредување на безбедноста и здравјето при работа

Предизвиците поврзани со пандемијата на Ковид-19 покажаа дека постоењето на позитивна култура и силни системи за безбедност и здравје при

Прочитај повеќе

Kовачевски до наставниците-Образованието да не се нарушува,решние преку социјален дијалог

Ги повикувам наставниците од основните и средните училишта да ги стават интересите на децата на прво место и да се

Прочитај повеќе

Тренчевска: Социјалниот дијалог е клучен во креирањето на најодржливите законски решенија, соработката со ССК продолжува

Министерката за труд и социјлна политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со потпретседателката на Сојузот на стопански комори на Македонија,

Прочитај повеќе

Цената на лошиот социјален дијалог

Цената на лошиот социјален дијалог Недостатокот на добар социјален дијалог,особено во време на пандемијата, многу ја чинеше нашата држава. Неможноста

Прочитај повеќе

Успешен социјален дијалог

Тема: Успешен социјален дијалог Социјалниот дијалог по дефиниција е дијалог кој ги опфаќа сите нивоа и видови преговори, консултации или

Прочитај повеќе

Тренчевска: Недела, ќе биде ден за неделен одмор, ги реализираме ветувањата пред граѓаните

Прес-конференција, Јована Тренчевска, членка на Извршен одбор на СДСМ Почитувани, Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев ги реализира

Прочитај повеќе

ОРМ: Да се јакне социјалниот дијалог во интерес на сите

Унапредување на претприемачката култура, подигнување на угледот на работодавачите, како и постојана работа за унапредување на социјалниот дијалог се работите

Прочитај повеќе

(ФОТО) Обука за социјален дијалог со претставници на синдикати

Вчера во Тетово започна дводневна обука за социјален дијалог за претставниците на синдикатите. Со организирањето на оваа обука се влијае

Прочитај повеќе

Социјалниот дијалог – потреба во време на пандемија

Социјалниот дијалог – потреба во време на пандемија Претходните глобални кризи покажаа дека владите не можат сами да ги надминат

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Ексклузивно: Македонија според индексот на Меѓународните синдикати е земја без работнички права

Бобан Илијевски Македонија со индекс 4, односно систематско прекршување на правата, согласно индексирањето кое го врши Меѓународната Конфедерација на синдикати

Прочитај повеќе