За една година, 5.500 семејства повеќе кои преживуваат со социјална помош

За околу 5.500 семејства се зголемила бројката на корисници на социјална помош од почетокот на пандемијата до крајот на минатата

Прочитај повеќе

Зголемена потреба за социјална помош: Деветчлено семејство живее со 800 евра месечно

Во Мадрид, повеќе од еден милион Шпанци останаа без работа за време на пандемијата, па дури и пред тоа, секој

Прочитај повеќе

Социјалната помош ќе се укине ако две работоспособни лица два пати одбијат работа

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска во вечерашното гостување на телевизија Телма ја објаснуваше новата социјална реформа и

Прочитај повеќе