Претседателот на ССК, Ангелоски од Војводина: „Зелен навигатор“ ќе обезбеди фонд за зелени проекти на Западен Балкан

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски и потпретседателот проф. д-р Орце Симов остварија посета на Покраинската

Прочитај повеќе

Скопје доби регионален Центар за извонредност на стручно образование и зелени иновации

На Машинскиот факултет – Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се отвори нов  Центар за извонредност во стручно образование

Прочитај повеќе

Претседателот на ССК, Ангелоски и кинескиот амбасадор Џанг Ѕуо во посета на „Специјал“

Трајан Ангелоски, претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија и Џанг Ѕуо, амбасадор на Народна Република Кина денеска остварија

Прочитај повеќе

Центар за квалитет во ССК: Олеснување на пристапот до меѓународните стандарди за подобрување на конкурентноста

Сертификацијата и меѓународните стандарди, имплементација и воведување се со цел подобрување на конкурентноста и подигнување на техничко-технолошкото ниво на домашните

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори се вклучува во регионална иницијатива за справување со климатските промени

Западен Балкан“ е независно и непрофитно здружение на компании, единици на локална самоуправа, како и други институции и организации од

Прочитај повеќе

Заканите и зачувувањето на интегритетот ја принудија Комората на Сметководители да ИСТАПИ од Сојузот на стопански комори

По истапувањето на Градежната комора од Сојузот на Стопански комори, истапува и Комората на Сметководители. Според Комората причина за тоа

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори во донаторска акција за Украина

Сојузот на стопански комори на Македонија дава поддршка на процесот на обезбедување на помош за Украина приклучувајќи се со донација

Прочитај повеќе

Градежната комора на Македонија продолжува самостојно, надвор од Сојузот на Стопански Комори

Градежната комора на Македонија го одржа годишното собрание на кое за свој претседател го реизбра генералниот директор на “Голден Арт”,

Прочитај повеќе

Македонско-чешки бизнис форум во Скопје: Идентификувани сектори со најголем потенцијал за соработката

Македонски и чешки компании имаат долга историја на заедничка соработка со потенцијал за продлабочување, особено во секторите транспортна инфраструктура, енергетска

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Република Чешка

Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Република Чешка согласно кој двете деловни

Прочитај повеќе