- Advertisement -

archiveспречување

Правда

Законот за спречување и заштита од дискриминација повторно во собраниска процедура

Новиот Предлог закон за спречување и заштита од дискриминација, во речиси идентична форма во која беше усвоен во претходниот парламентарен...
Правда

Шахпаска: Законот за спречување и заштита од дискриминација обезбедува сигурност и заштита на правата на граѓаните

Министерката за труд и социјалана политика Јагода Шахпаска денеска учествуваше на Националната конференција за недискриминација организирана од страна Мрежата за...
Интервјуа

(Видео) Шеста епизода од „понедалнички кафе муабет“: Закон за спречување и заштита од дискриминација

Закон за спречување и заштита од дискриминација (поврзаноста со трудот) Изготвена и промовирана Национална студија за безбедност и здравје при...