Левица бара воведување на пресметка на Средна плата наместо просечна, за да се видат реалните плати на работниците

Трудовиот сектор при Левица денеска со фејбук статус реагираше дека деновиве голем дел од функционерите на власта пласираат лажна вест

Прочитај повеќе

MOT: Мерење на родовиот јаз во платите

Во глобалниот извештај за плати 2018/19 година на Меѓународната организација на труд – МОТ се претставува глобална анализа на родовиот

Прочитај повеќе