ВИДЕО| Лазороски: Одзивот на штрајкот денеска е уште поголем – Благодарност до родителите за нивната поддршка

Го посетивме и училиштето „Христијан Тодоровски – Карпош“, каде направивме кусо интервју со Претседателот на Регионалниот одбор на СОНК, Карпош,

Прочитај повеќе

100 милиони евра поволни кредити за малите и средни претпријатија, поддршката за домашната економија продолжува

Поддршката за домашната економија, за малите и средни претпријатија продолжува и во постковид периодот.  Министерството за финансии и Европската инвестициона банка

Прочитај повеќе

Малите и средни претпријатија се клучот за побрзо економско закрепнување

По повод одбележување на Меѓународниот ден на малите и средни претпријатија воспоставен од Организацијата на Обединетите Нации со цел да

Прочитај повеќе

Царовска: Средните стручни училишта забрзано се модернизираат и стануваат интересни за младите

Средните стручни училишта забрзано се модернизираат од инфраструктурен аспект и од аспект на обезбедување интересна и креативна настава фокусирана на

Прочитај повеќе

„Дигитализација, сега!“: Вебинари за дигитализација за мали и средни бизниси

Дигиталните алатки стануваат сè понеопходни за бизнисите, а нивниот трансформативен ефект најмногу дојде до израз во време на Ковид-19 пандемијата

Прочитај повеќе

На 22 јуни квалификационо тестирање за упис во средни училишта

Министерството за образование и наука информира дека јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист

Прочитај повеќе

Микро, малите и средните компании од денеска може да аплицираат за вториот пакет бескаматни кредити

Од денеска почнува аплицирањето за вториот пакет бескаматни кредити преку Развојната банка во висина од осум милиони евра. Повикот е

Прочитај повеќе

Конференција: „Извозен Акцелатор за мали и средни претпријатија“

Денеска се одржа завршната конференција на тема „Извозен Акцелатор за мали и средни претпријатија“ на која се зборувало за тоа

Прочитај повеќе

Банките тешко им даваат кредити на компаниите

Компаниите, особено малите и средните претпријатија, тешко успеваат да добијат кредити од комерцијалните банки. Иако домашните банки финансиски се стабилни,

Прочитај повеќе