ЕДНА ИДЕЈА: Работничките права да се изучуваат уште од најмала возраст – предзнаењето никогаш не шетети!

Автор: Бобан Илијевски Низ умот ми се врти една, според мене, интересна идеја. Со оглед на тоа дека многу луѓе

Прочитај повеќе

МОН: Заврши дијалогот за унапредување на средното стручно образование, почнуваме со креирање на уписната политика за учебната 2022-2023 година

Со денешните посети на Струмица и Валандово, заврши дијалогот за унапредување на средното стручно образование „Учи паметно, работи стручно“, но

Прочитај повеќе

691 основно и средно училиште добија дозвола за организација на настава со физичко присуство

691 основни и средни училишта за два дена ќе ги отворат вратите за учениците. Владата даде зелено светло 554 училишта

Прочитај повеќе

Измените на законите за основно и средно во понеделник пред пратениците

Во понеделник се очекува Собранието да ги усвои работните тела. Партиите вчера постигнаа консензус за нивната поделба, додека во текот

Прочитај повеќе

Се прекинува воспитно-образовниот процес во детските градинки, основното, средното и високото образование

Владата на Република Северна Македонија на денешната 15-та редовна седница ја разгледа информацијата на Управувачкиот комитет за координација и управување

Прочитај повеќе

Директорката на „Никола Карев“ вербално им се закани на учениците да не протестираат

Откако КУРИР утрово објави вест дека директорката на средното училиште „Никола Карев“ им се заканува на учениците да не протестираат и да

Прочитај повеќе

Евакуирани учениците во средното уметничко училиште, полицијата во близина испитуваше дојава за бомба

Повеќе од пред еден час беа евакуирани сите ученици и наставници од Средното уметничко училиште „Лазар Личеновски“ во Скопје. Ученците

Прочитај повеќе

СОНК: Влегуваме во генерален штрајк (Видео)

Советот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК донесе одлука за влегување во генерален штрајк на 11

Прочитај повеќе