Добрите шефови VS. лошите шефови – Како да ги препознаете?

Подготвил: Бобан Илијевски Добрите шефови не менуваат на подобро. Тие во нас гледаат повеќе отколку што гледаме самите ние и

Прочитај повеќе

Пет причини зошто да склопувате Лего коцки со вашите колеги

Преку склопување на лего коцки можете да раскажете било која приказна. Можете да креирате свет од вашата имагинација, но исто

Прочитај повеќе

По овие пет карактеристики можете да процените што е лош работодавач

Најголемата одлука која ја носи една компанија е кого ќе именува за менаџер на истата.  Доколку сакате да ги задржите

Прочитај повеќе

На јавувањата на граѓаните и компаниите одговараат и агенти од надлежните министерства и институции

Владиниот контакт центар наменет за поддршка на бизнисот и граѓаните за економските мерки за Ковид-19 го прошири тимот на агенти

Прочитај повеќе

Развојот на бањи отворил нови работни места: Докторите се враќаат во родниот крај

Развојот на Пролом и Луковската Бања во Србија овозможил нови работни места што ги поттикнало младите да по завршувањето со

Прочитај повеќе