- Advertisement -
МакедонијаПравда

АЕК: Ќе се блокираат повиците од странски неидентификувани броеви, граѓаните да не одговараат

АЕК: Ќе се блокираат повиците - Работник
460views

Телекомуникациските оператори ќе ги блокираат броевите од кои што кон  домашни корисници од претпладнето има голем број неидентификувани повици од странство и во текот на денов таквите повици ќе престанат, изјави за МИА директорот на Агенцијата зе електронски комуникации Сашо Димитријовски.

Во меѓувреме, како што советува, граѓаните не треба да одговараат на таквите повици што се регистрирани од корисници на двата мобилни оператора Македонски Телеком  и А1, пишува Курир.

Целосниот текст прочитајте го тука