- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Ампева: Подготвена сум да пуштам пријава за непостапувањето на ДСЗИ

847views

Фб статус на Кристина Ампева од Гласен Текстилец :

“Ако гледавте на тв Телма, видовте дека како здружение дадовме јасен член од Законот за санитарен и здравствен инспекторат кој вели можат да забранат дејност во објекти кои претставуваат непосредна опасност за ширење на заразни болести и епидемија.
Првата жена на оваа институција и инспекторат вели немаат надлежност. Институција платена од мене, вас, се оградува од закон кој ја објаснува работатата на ДЗСИ.
Веќе сум на мисла да пуштам соодветна пријава за непостапување, па нека се докажува надлежноста на било кој во постапка пред суд.
Оваа несериозност и случувањата во мојот град, да зависи од некој што не знае закони и ингеренции ми е преку глава!”