- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Ампева: Успеавме! Победа за работниците над капиталистите!

170views

Нека ни е честит 1 Мај, денот на трудот!

Advertisement

“Со промените, усогласени со синдикатите и граѓанските здруженија за заштита на работничките права, се утврдува дека работодавачот кој ќе користи финансиска поддршка за исплата на плати, не смее да го намали бројот на вработени во месец април 2020 година, како и два месеци после нејзиното престанување (заклучно со месец јули 2020 година)”
ФБ реакција на Кристина Ампева на веста дека фирмите кои ќе бараат помош нема да можат да отпуштаат работници од април до 20 јули

Advertisement
Advertisement