АнкетиСветот на работникот

Анкета: 93,43 % од испитаниците сметаат дека дискриминирачки е да се даде К-15 на само 20,000 административци

   Време за читање помалку од минута

Порталот Работник на својата веб страна направи анкета на прашањето: „Дали е дискриминација да се додели К-15 само на 20,000 административци?“.

Од вкупно 137 одговори, 93,43 проценти од испитаниците одговориле ДА, односно дека ваквиот потег претставува дискриминација, додека 6,57% одговориле НЕ, односно дека не претставува дискриминација на преостанатите вработени во јавната администрација.

Сепак, големиот сооднос помеѓу тие што одговориле со ДА и оние коишто одговориле со НЕ покажува дека најголемиот дел од испитаниците сметаат дека доделувањето на К-15 само на 20,000 администратици е дискриминирачки чекор.

Анкетата траеше десет дена.