Анкети

АнкетиНовости

СЕЗОНСКА РАБОТА ВО ДРУГА ДРЖАВА: Колку од анкетираните планираат да заминат оваа година?

Редакцијата на порталот Работник спроведе кратко анкетно прашање преку Фејсбук за тоа дали нашите граѓани оваа година планираат да заминат

Read More
АнкетиНовостиСветот на работникот

Дали газдите стануваат работодавачи или им треба уште учење? На речиси половина од работниците им бил исплатен К-15

На речиси половина од испитаниците работодавачите им ја исплатиле полната сума (14,000 денари) на регрес за годишен одмор во изминатата

Read More
АнкетиНовостиСветот на работникот

На работодавачите нема да им се допадне сумата за која работниците би останале да работат во Македонија

Граѓаните постојано се иселуваат од Македонија. Една од главните причини за тоа е малиот стандард или ниските плати наспроти големите

Read More
АнкетиНовости

Сте биле ли поинаку третирани како жена на работа? Доколку да, споделете го Вашето искуство со нас

Порталот Работник спроведува истражување на тема “Дискриминација на жените во светот на работата”. За таа цел од голема важност ни

Read More