- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Арсовска: Поддршката за исплата на плати даде навистина добри резултати

Арсовска: Поддршката - Работник
32views

Данела Арсовска, Претседател на Сојузот на стопански комори на гостувањето во емисијата „Топ Тема“ изјави дека мерката за поддршка на плати покажала добри резултати кај компаниите кои ја искористиле.

-Мерката за давање поддршка за плати навистина даде резултати и добро е таа што продолжува и во новиот пакет и доколку се покаже како потреба и во наредниот период верува дека владата ќе има слух и дополнително да се продолжи за оние кои навистина им е неопходна за преживување. Верувам дека на оние на кои добро им одеше за време на кризата би требало да ја покажат својата солидарност и да не црпат од овие фондови и да остават за оние кои оваа помош навистина им е неопходна за да не пропаднат, вели Арсовска.

Advertisement

Advertisement