МакедонијаПравдаСветот на работникот

Артивистичка акција во Штип – „Неодговорното однесување има своја цена“

176views

Преку повеќе инсталации поставени на јавни места „Штип арт“ активистите спроведоа уште една акција поврзана со неодговорното однесување на работодавачите, превозниците, работниците и институциите.

Тие велат дека преку оваа акција сакаат да ја потенцираат неодговорноста и непочитувањето на насоките и мерките за заштита дадени од Светската здравствена организација и Кризниот штаб, поради која, според нив, граѓаните на Штип и околината не можеа да се заштитат од ширењето на заразата со Ковид-19, пренесува РадиоМОФ.

Повеќе прочитајте на РадиоМОФ.мк