ИнтервјуаМакедонијаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО)Коцевски: Политиката надвор од МВР, професионализмот во полицијата мора да се врати

Коцевски: Политиката надвор од МВР - Работник
1.41Kviews

Во рамките на Министерството за внатрешни работи „не тече мед и млеко“, онака како што некој други тоа го претставуваат, вели Претседателот на Синдикатот на полицијата во Македонија Орце Коцевски во интервју за порталот Работник.

Тој посочи дека СПМ се стреми кон тоа полицијата да биде професионална и порача дека политика треба да ги оттргне рацете од МВР и вработените. 

Коцевски истакна дека никаде во светот друг синдикат не се става во одбрана на раководството на МВР, освен во Македонија, посочувајќи на Македонскиот полициски синдикат кој според Коцевски, се смета дека е единствен репрезенативен синдикат во МВР. 

Во продолжение погледнете го интервјуто: 

 

Бобан Илијевски