МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

(ВИДЕО) Дали БЕЗЗАКОНИЕТО е причина за заминување на граѓаните од државата?

Дали БЕЗЗАКОНИЕТО - Работник
203views

Проблемот на појавата на беззаконието од страна на одредени работодавачи без разлика дали се во приватниот или јавниот сектор секогаш ги примам со одредена резерва, со незадоволство и жалење, затоа што секое прекршување на правата од работен однос има подлабок ефект, вели во интервјуто за порталот Работник, проф. д-р Лазар Јовевски.

„Прекршувањата на правата од работен однос се рефлектираат негативно и кон работниците, но и работодавачите, а секако и кон општата атмосфера во општеството во однос на трудовите прашања“, истакна Јовески.

Според него, сето тоа влијае на општата свест кај граѓаните за тоа дали Македонија е функционална во делот на пазарот на трудот. 

Тој посочи дека непочитувањето на правата од работен односи има голема улога во желбата на граѓаните да ја напуштат државата.

 

Бобан Илијевски