ИнтервјуаМакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) ИНТЕРВЈУ со Првиот човек на Синдикатот на Полицијата пред претстоечкиот протест

Интервју со Првиот човек - Работник
386views

Денеска Синдикатот на полицијата во Македонија – СПМ ќе организира протест преку кој јавно ќе ги упати сите барања до Министерството за внатрешни работи. Порталот Работник направи ексклузивно интервју на само неколку часа пред протестот со Претседателот на СПМ Орце Коцевски.

Во интервјуто тој ги посочува барањата на синдикатот коишто ќе бидат истакнати на протестот, потенцирајќи дека едно од клучните барања е да се врати професионализмот во полицијата. 

Протестот ќе се одржи денеска во 17 и 45 часот.