ИнтервјуаМакедонијаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Неделков: На заразените од Ковид во училиштата и градиниките да им се исплати 100 % боледување

Неделков: На заразените од Ковид - Работник
4.25Kviews

Интервју на порталот Работник со Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК Јаким Неделков. 

Тој во текот на интервјуто зборува за големиот број на заразени вработени во училиштата и градинките, посочувајќи дека на сите оние коишто ќе имаат потешки последици треба да им се исплати сто проценти од боледувањето.

Неделков зборува и за склучување на нов Колективен договор во високото образование. Истакна дека потребно е да се потпише Колктивен договор за да се унапредат правата на вработените во високото образаование, истакнувајќи дека ова е еден од приоритетите.