Витанов: Претприемачите имаат интерес да сте успешни и богати, а политичарите да сте неуспешни и сиромашни (Работник Подкаст #1)

Автор: Бобан Илијевски

Во првата епизода на „Работник Подкаст“ наш гостин е претприемачот Зоран Витанов, со кого зборуваме токму на тема претприемништво.

Конкретно, Витанов зборуваше за што значи зборот успех за него; како да се изгради мајндсет, односно начин на размислување на еден успешен претприемач, колку формалното образование гради претприемачки дух кај младите, која е улогата на нефорормалното образование во претприемништвото итн.

 

Бобан Илијевски е главен и одговорен уредник на порталот Работник и е еден од ретките новинари во Македонија специјализирани за областа на работните односи.

Бобан Илијевски

Бобан Илијевски е главен и одговорен уредник на порталот Работник и е еден од ретките новинари во Македонија специјализирани за областа на работните односи.