- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Вкупно 671 здравствени работници се заразени од Ковид – 19, 496 оздравеле

Здравствени работници - Работник
260views

Според податоците на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) заклучно со 26 јули, вкупно во Македонија од Ковид – 19 заболеле 671 здравствени работници.

„Од случаите кои се епидемиолошки истражени (n=10,064; 98,5%), регистрирани се 671 (6,7) случаи на заразени здравствени работници“, се наведува во извештајот на ИЈЗ.