- Advertisement -
ЕкономијаКолумниМакедонијаНовостиСветот на работникот

Внимателно со минималната плата во услови на пандемија – редот за „економска вакцина“ се уште ѐ многу долг

Бизнисот бара нови мерки - Работник
170views

Зголемувањето на минималната плата за 400 ден. овој месец Март – прашање кое често го споменуваат и го користат за наддавање и мерење на својата великодушност политичките елити, а го подржуваат и прошируваат синдикалните здружувања. Ова го поттикна нашето размислување и повторно отвори некои прашања кои се вредни за дискусија посебно во време на пандемија од КОВИД – 19 и претстојна неизвесност: колку е одржливо ваквото зголемување, дали постои и колкав е просторот за идни зголемувања на минималната плата, каква е поврзаноста и можните ефекти  од познатото “тројство”на пазарот на труд кое ги опфаќа невработеноста, продуктивноста, минималната и просечната плата.  Овие дилеми и прашања се особено интересни имајќи предвид дека во основа пазарот на труд е воден од пазарни сигнали (плати/наемнини/продуктивност) ставени во законски рамки/регулатива, кои заеднички влијаат на однесувањето на  економските субјекти (работниците и бизнисите) и резултатот од тоа се – вработеноста/невработеноста, задоволството на засегнатите страни и фискалниот ефект за државата.

Повеќе на Фактор.мк