МакедонијаНовостиСиндикат

Воведоа 72 часовна работна недела, сега ветуваат скратена

   Време за читање помалку од минута

Во рамките на новата изборна програма, вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи најави дека работната недела ќе се скрати на 35 часа во три сектори, со цел да се зголеми продуктивноста и да се создадат нови работни места. Оваа промена, која се очекува да стапи на сила доколку СДСМ и коалицијата останат на власт, не предвидува намалување на платите за работниците. Од Сојузот на синдикати на Македонија сметаат дека најавите за скратена работна недела се самозалажување на народот и потсетуваат дека истата оваа Влада пред една година предлагаше 72-часовна работна недела.

Повеќе на Вечер.прес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *