- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Германија ги повикува здравствените работници – мигранти на помош

Германија ги повикува - Работник
299views

Се зголемува бројот на заразени доктори и здравствени работници во Германија, а некои од нив се во карантин. Германските здравствени власти им предложија на квалификуваните медицински мигранти да дојдат во Германија, за да се борат заедно против корона вирусот.

Дури 2,300 здравствени работници се заразени или се во карантин покажуваат податоците на институтот „Роберт Кох“.

Advertisement

Како резултат на ова, здравствените власти од Саксонија ги повикуваат на помош докторите од странство, вклучувајќи ги и мигрантите.

Според податоци објавени на Фејсбук групата „Сириски доктори во Германија“, околу 14 илјади Сиријци чекаат дозвола за работа.

Advertisement
Advertisement

 

Advertisement