- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Годинава повеќе од 1.000 лица го изгубиле работното место

Годинава повеќе од 1.000 лица - Работник
141views

Нови 92 работника  само во февруари останале без работа како директна последица на кризата предизвикана од пандемијата. Според најновата евиденција на Агенцијата за вработување со тоа бројот на пријавените лица  кои го изгубиле работното место во периодот од 11 март лани до крајот на февруари годинава се искачи на 18.266. Споредено со крајот на минатата година, само во првите два месеца од годинава бројот на лицата кои останале без работа поради кризата е зголемен за 1.060.

Повеќе на Вечер.прес