ПравдаСветот на работникот

Дали администрацијата ќе зема 14.500 денари плата ќе се знае денес

   Време за читање помалку од минута

Владата многу брзо, најверојатно на денешната седница ќе донесе дел од мерките за помош на вработените во приватниот и во јавниот сектор, изјави министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, прашан дали се разгледува предлогот на претседателот на СДСМ Зоран Заев за намалување на платите на 14.500 денари додека трае корона кризата.

“Ова е еден од предлозите. Владата се уште го разгледува и ќе се произнесе во однос на тоа”, посочи Манчевски.